marți, 31 martie 2009

Vine vara :X ...

  











Tre sa stiti asta :)) 

Vine varaaa :))) culegeti semintele de pe camp ... strangeti bani de bere ... si hai in parc :X :X :X

The end !

Ca sa-ti spun un pic despre ziua de azi ...
Am fost la medic pentru o verificare de rutina, vreau sa spun prin calea blogului ca doctorii de la Medicover sunt pur si simplu minunati ... cu toate ca sunt asigurat medical. In fine... dupa cateva teste, a venit si testul la plamani, doctorul de ieri mi-a facut programare mai amanuntita pentru astazi ca a descoperit el ceva cu respiratia mea. I-am spus ca sunt alergic la praf iar eu am crezut ca imi face programare din cauza asta. Dupa ce am citit cam 3 reviste (ajunsesem prea devreme), am intrat si eu. 
Doctora, imbracata normal, fara sacou de medic sau ceva dde genul asta. Doamna doctor Nemes Roxana. M-a poftit inauntru, am intrat. M-a intrebat ce e cu mine, de ce mi-am facut programare si i-am raspuns ca nu eu am facut-o , ci doctorul de ieri. 

Prima intrebare : Esti fumator?

Eu : Da !

Hmmm .... atunci trebuie sa iei niste 3B ! 

Eu : :-?? Meaning?

3 batai pe zi ! .... de ce fumezi de la varsta asta??? Cati ani ai?

I-am raspuns, la care :

oooo ... 5 batai pe zi !!! (*zambind)

Dupa care a inceput sa-mi povesteasca despre tigari.... initial am crezut ca e acelasi bullshit pe care-l spune fiecare doctor despre tigari mai mult sau mai putin. Dupa 2 minute am inceput sa fiu atent..... Imi spunea de un pacient de-al dansei de 42 de ani care mai are de trait intre 1 si 3 luni. :| Omul are un tata de 72 de ani ... sanatos ... o sotie de 38 ... la fel de sanatoasa... si un baiat de 16 ani. Sotia si copilul stiu despre aceasta veste ... nu i-au spus tatalui de frica sa nu se apuce de baut sau sa se sinucida... mi se pare tragic! Atunci am inceput sa fiu din ce in ce mai atent ... Mi-a spus ca nu vrea sa incerce sa ma faca sa ma las de fumat pentru ca nu este platita pentru asta ... mi-a spus ca pur si simplu e nervoasa din cauza tigarilor care acum fix doua luni (1 februarie) ... tutunul i-a ucis o prietena de 3 zeci si ceva de ani, nu am tinut minte ... vedeam durerea si nervii in ochii medicului ... mi se facuse pielea de gaina pe mine. 

Dupa ce mi-a povestit si de ea, mi-a spus de o fata de 23 de ani care la fel, are cancer. In fine, m-a consultat ... mi-a spus ca nu se cunoaste nimic ... ca e ca si cum n-as fi fumat niciodata ... si eu i-am spus ca ma las. Mi-a spus sa vin peste 6 luni la alt control, sa-mi spuna diferentele de azi cu cele de din ziua respectiva. 

Ideea e ca acest medic, prin nu stiu ce fel ... poate era psiholog ... psihiatru ... hipnotizator ... m-a facut sa ma las de tigari ... sa urasc atat de mult tutunul pentru ca el ia vieti ... sa-mi doresc din tot sufletul sa respir un aer curat (sau mai putin curat) si sa ma bucur de viata in fiecare secunda si in fiecare zi din ea. 

Viata-i scurta ... n-o fuma !